DESTRUKTIV XULQ-ATVORNING O‘QUVCHILARDA RIVOJLANISH OMILLARI VA PROFILAKTIKASI - Nasriddinova Guluzro Baxromjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  destruktiv  xulq-atvorning  kelib  chiqish omillari  hamda  uning  profilaktikasi  psixologik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Destruktiv xulq-atvor  shaxsning  ijtimoiy  me’yorlarga  zid,  o‘ziga  yoki  boshqalarga  zarar yetkazuvchi xatti-harakatlarini o‘z ichiga oladi. Maqolada oilaviy, ijtimoiy, biologik va pedagogik omillar hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari yoritilgan.