MAKTAB O‘QUVCHILARIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNING AHAMIYATI - Nazirova Muxayyo Xolmatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida emotsional intellektni rivojlantirishda psixologik treninglarning ahamiyati, ularning shaxs kamolotiga ta’siri hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Emotsional intellekt o‘quvchilarning o‘z his-tuyg‘ularini anglash,  boshqarish,  boshqalarning  hissiyotlarini  tushunish  va  samarali  muloqot o‘rnatish qobiliyatini rivojlantiruvchi muhim psixologik omildir. Maqolada psixologik treninglarning  mazmuni,  qo‘llaniladigan  usullar  va  ularning  samaradorligi  ilmiy jihatdan tahlil qilingan.