MAKTAB PSIXOLOGINING KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDAGI PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Jurayeva Dildora Abduvaliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab psixologining kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonidagi psixologik vazifalari, o‘quvchilarning kasbiy qiziqish va qobiliyatlarini aniqlashdagi o‘rni  hamda  kasb  tanlashga  oid  psixologik  yondashuvlar  yoritilgan.  Kasb-hunarga yo‘naltirish o‘quvchilarning individual imkoniyatlarini ro‘yobga chiqarish va kelajak kasbini  ongli  tanlashiga  xizmat  qiluvchi  muhim  pedagogik-psixologik  jarayondir. Maqolada psixologik diagnostika, maslahat, trening va profilaktik ishlarning mazmuni ilmiy asosda tahlil qilingan.