TALIM TIZIMIDA MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA PSIXIK RIVOJLANISH JARAYONINING PSIXOLOGIK MUAMMOLARI - Azimova Inobat Xusan qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  maktab  yoshidagi  bolalarda  psixik  rivojlanish  jarayonida uchraydigan psixologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda bartaraf etish  yo‘llari  yoritilgan.  Psixik  rivojlanish  jarayoni  bolaning  kognitiv,  emotsional, irodaviy  va  ijtimoiy  sifatlarining  shakllanishini  o‘z  ichiga  oladi.  Ushbu  jarayonda yuzaga  keladigan  muammolar  o‘quvchilarning  o‘qish  faoliyati  va  shaxsiy rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi.