FUQAROLIK HUQUQI MANBALARI VA O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING FUQAROLIGI - Ibrohimov Sardor Xasan o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fuqarolik huquqining manbalari va O'zbekiston Respublikasida  fuqarolik  institutining  huquqiy  asoslari  tahlil  qilinadi.  Maqolada O'zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi, «Fuqarolik to'g'risida»gi Qonun hamda xalqaro huquqiy hujjatlar normalaridan kelib chiqqan holda fuqarolikni olish, saqlash va  yo'qotish  tartiblari  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  fuqarolikka  oid  huquqiy munosabatlarni tartibga soluvchi milliy va xalqaro normativ-huquqiy manbalar qiyosiy tahlil qilinadi.