OILA HUQUQI ASOSLAR. NIKOH TUZISH TARTIBI VA SHARTLARI - Ibrohimov Sardor Xasan o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga ko'ra oila huquqining asoslari, nikoh tuzish shartlari va tartibi ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil  etiladi.  Milliy  qonunchilik  va  xalqaro  huquq  normalari  qiyosiy  o'rganiladi. Nikohga  to'sqinlik  qiladigan  holatlar,  nikohni  haqiqiy  emas  deb  topish  asoslari  va nikoh munosabatlarini tartibga soluvchi huquqiy mexanizmlar ko'rib chiqiladi.