MILLIY MADANIYAT TRANSFORMATSIYASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING TA’SIRI - Quvondiqova Dilnoza Shoymardon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada raqamli texnologiyalarning milliy  madaniyat rivojiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida madaniy merosni saqlash, targ‘ib qilish va  ommalashtirishning  yangi  imkoniyatlari  yuzaga  kelmoqda.  Shu  bilan  birga, globallashuv  va  raqamlashtirish  jarayonlari  milliy  o‘zlikni  saqlash,  an’anaviy qadriyatlarni yosh avlodga yetkazish hamda madaniy identifikatsiyani mustahkamlash bilan bog‘liq qator masalalarni ham kun tartibiga olib chiqmoqda. Tadqiqotda raqamli platformalar, elektron kutubxonalar, virtual muzeylar va ijtimoiy tarmoqlarning milliy madaniyat transformatsiyasidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.