MADANIYAT VA SAN’AT TASHKILOTLARI FAOLIYATIDA MARKETING STRATEGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - ABDATOVA SHAHNOZA BURIYEVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  madaniyat  va  san’at  tashkilotlari  faoliyatida marketing  strategiyalarini  takomillashtirishning  zamonaviy  tendensiyalari  tahlil qilinadi.  Bugungi  kunda  madaniyat  muassasalari  faoliyatini  samarali  tashkil  etish, auditoriyani  kengaytirish,  madaniy  xizmatlar  sifatini  oshirish  hamda raqobatbardoshlikni  ta’minlashda  marketing  texnologiyalarining  ahamiyati  ortib bormoqda. Tadqiqotda madaniyat va san’at tashkilotlarida strategik marketing, raqamli marketing, brending  va  kommunikatsion yondashuvlarning  qo‘llanilish  holati  ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, marketing faoliyatini rivojlantirishning innovatsion yo‘nalishlari  va  istiqbollari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  madaniyat  va  san’at muassasalari  faoliyatida  zamonaviy  marketing  strategiyalarini  joriy  etish  ularning iqtisodiy  barqarorligi  va  ijtimoiy  samaradorligini  oshirishga  xizmat  qilishini ko‘rsatadi.