AXBOROTLASHGAN JAMIYAT SHAROITIDA BOSHLANG'ICH TA'LIMDA METODIK ISHLARNI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY YO'NALISHLARI - N.X. Ubaydullayeva, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida boshlang'ich ta'lim muass asalarida  metodik  ishlarni  tashkil  etishning  nazariy-uslubiy  asoslari  ko'rib chiqilgan.  Metodik  ishning  mohiyati,  maqsadi  va  vazifalari  ochib  berilib,  axborot jamiyatining  ta'lim  tizimiga  qo'yayotgan  yangi  talablari  tahlil  qilingan.  Raqamli texnologiyalar  negizida  metodik  faoliyatni  tashkil  etishning  zamonaviy  shakl  va usullari — onlayn metodik birlashmalar, masofaviy malaka oshirish, elektron metodik resurslar  hamda  tarmoq  hamkorligi  imkoniyatlari  yoritilgan.  Boshlang'ich  sinf o'qituvchilarining  axborot-kommunikatsion  kompetentligini  rivojlantirish  bo'yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.