BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA BOSH MIYA YARIM SHARLAR FAOLIYATINI UYG‘UN RIVOJLANTIRISHNING NEYROPEDAGOGIK ASOSLARI - Yusufjonova Zebo Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida o‘quvchilarning  bosh  miya  ikki  yarim  shar  faoliyatini  uyg‘un  rivojlantirishning neyropedagogik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonida  mantiqiy  va  ijodiy tafakkurning  birgalikda  shakllanishi  o‘quvchilarning  bilimni  tez  o‘zlashtirishi, mustaqil  fikrlashi  hamda  kreativ  qobiliyatlarini  rivojlantirishga  xizmat  qilishi yoritilgan.  Shuningdek,  boshlang‘ich  sinf  o‘qituvchilari  tomonidan  qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan innovatsion metodlar, mashqlar va integrativ yondashuvlar haqida ilmiy-amaliy  tavsiyalar  berilgan.  Maqolada  neyropedagogika  va  pedagogik psixologiya fanlarining zamonaviy yutuqlariga asoslangan holda boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ochib berilgan.