MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA BOLALARNING INTELLEKTUAL VA IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATIV YONDASHUV VA INNOVATSION METODLARNING O‘RNI - ABDULLAYEVA GULNORA ALISHER QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  tadqiqotda  maktabgacha  ta’lim  jarayonida  bolalarning  intellektual  va ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirishda  integrativ  yondashuv  hamda  innovatsion metodlarning  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  pedagogik  amaliyotda  bolalarning kognitiv  va  ijodiy  rivojlanishini  ta’minlash  uchun  fanlararo  integratsiya,  interaktiv ta’lim  texnologiyalari,  o‘yin  asosidagi  faoliyat  hamda  multimedia  vositalaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Integrativ yondashuv ta’lim jarayonini yaxlit tizim sifatida tashkil etib, bolalarda bilimlarni kompleks qabul qilish, mantiqiy fikrlash va ijodiy tasavvurni rivojlantirishga xizmat qiladi.