MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA BILISH FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - ABDULLAYEVA GULNORA ALISHER QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  tadqiqotda  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  bilish  faoliyatini shakllantirish  jarayonida  innovatsion  pedagogik  texnologiyalardan  foydalanish samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  ta’lim  tizimida  bolalarning  kognitiv rivojlanishini  qo‘llab-quvvatlash,  ularning  mustaqil  fikrlash,  qiziqish  va  ijodiy faolligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi. Innovatsion pedagogik texnologiyalar, jumladan  interaktiv  usullar,  o‘yin  texnologiyalari,  multimedia  vositalari  hamda loyihaviy  yondashuvlar  bolalarning  bilish  jarayonini  faollashtirishga  xizmat  qiladi. Tadqiqot  natijalari  ushbu  texnologiyalarni  qo‘llash  orqali  bolalarda  diqqat,  xotira, tafakkur  va  mantiqiy  fikrlash  ko‘nikmalarining  rivojlanishi  sezilarli  darajada yaxshilanishini ko‘rsatadi.