XX ASR 80-YILLAR O‘ZBEK HIKOYACHILIGIDA POETIK YANGILANISHLAR(A.A’ZAM IJODI MISOLIDA) - Inoyatqulova Charosxon Habib qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola XX asr 80-yillar o‘zbek hikoyachiligidagi poetik yangilanishlarni tadqiq etadi. Unda davrning yetakchi vakillaridan biri Abdulla A’zam ijodi misolida adabiy  jarayondagi  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  A’zam  hikoyalarida kuzatiladigan  yangi  tasvir  usullari,  stilistik  xususiyatlar  va  mavzu  chuqurliklarini yoritadi. Maqolada uning nasrida an’anaviy hikoyachilikdan farqli jihatlar va ularning o‘zbek adabiyoti taraqqiyotiga ta’siri ko‘rsatiladi.