NEMIS TILINI O‘QITISHDA AUTENTIK MATERIALLARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI VA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Islamov Dilshod Narmaxammatovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  nemis  tilini  chet  tili  sifatida  o‘qitish  jarayonida  autentik materiallardan  foydalanishning  nazariy-metodik  asoslari  hamda  ularning  ta’lim samaradorligini oshirishdagi didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy chet til ta’limida  kommunikativ  yondashuvning  ustuvorligi  o‘quv  jarayoniga  real kommunikativ  vaziyatlarni  olib  kirishni  talab  etadi.  Shu  nuqtai  nazardan,  autentik materiallar  til  o‘rganuvchilarni  tabiiy  til  muhiti  bilan  tanishtiruvchi,  ularning kommunikativ,  sotsiomadaniy  va  pragmatik  kompetensiyalarini  rivojlantirishga xizmat qiluvchi muhim didaktik vosita sifatida namoyon bo‘ladi.