FILMLAR ORQALI INGLIZ TILINI O’RGANISH - Davlatova Nurjahon Shuxratbek qizi,; Obabakirova Valizaoy Valisher qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada filmlar orqali ingliz tilini o‘rganishning samaradorligi tahlil qilinadi. Film va seriallar autentik material sifatida o‘quvchilarning tinglab tushunish, so‘z boyligini oshirish va talaffuzini yaxshilashda muhim rol o‘ynashi yoritib beriladi. Shuningdek, subtitrlar bilan ishlash, kontekst orqali yangi so‘zlarni o‘zlashtirish va madaniy  bilimlarni  kengaytirish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari shuni  ko‘rsatadiki,  filmlar  orqali  til  o‘rganish  qiziqarli  va  samarali  usullardan  biri hisoblanadi.