O‘QUVCHILARNING RUHIY SALOMATLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASH VA QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK YONDASHUVLARI - Allaberganova Rashida Azatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlash hamda ularning  qobiliyatlarini  rivojlantirishning  psixologik  yondashuvlari  tahlil  qilingan. Ruhiy  salomatlik  va  qobiliyatlarning  uyg‘un  rivojlanishi  shaxsning  intellektual, emotsional va ijtimoiy kamolotini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Maqolada ruhiy  salomatlikka  ta’sir  etuvchi  omillar,  qobiliyatlarni  aniqlash  va  rivojlantirish usullari hamda maktab psixologining faoliyati yoritilgan.