O‘SMIRLAR BILAN ISHLASHDA KOGNITIV-XULQIY YONDASHUVNING SAMARADORLIGI - Berdimurodova Maftuna G'ulom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘smirlar  bilan  ishlashda  kognitiv-xulqiy  yondashuvning psixologik  asoslari,  uning  samaradorligi  hamda  amaliy  ahamiyati  yoritilgan. Kognitiv-xulqiy yondashuv o‘smirlarning salbiy fikrlash usullarini aniqlash, ularni ijobiy  va  realistik  fikrlash  bilan  almashtirish  hamda  moslashuvchan  xulq-atvorni shakllantirishga qaratilgan zamonaviy psixologik usullardan biridir. Maqolada ushbu yondashuvning  o‘smirlar  ruhiy  salomatligini  mustahkamlash,  xulq-atvor muammolarini  bartaraf  etish  va  ijtimoiy  moslashuvini  yaxshilashdagi  o‘rni  tahlil qilingan.