SHAXSLARDAGI PSIXIK RIVOJLANISH VA PSIXOLOGIK SHIKASTLANISHNING MUHIM SABABLARI - Abdullayeva Nozima Akbaraliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  psixik  rivojlanish  jarayoni  hamda  psixologik shikastlanishning  ijtimoiy-psixologik  sabablari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan. Shaxsning  psixik  rivojlanishi  ijtimoiy  muhit,  tarbiya,  ta’lim  va  shaxslararo munosabatlar bilan uzviy bog‘liqdir. Shu bilan birga, salbiy ijtimoiy omillar psixologik shikastlanishlarga  olib  kelishi  mumkin.  Maqolada  asosiy  xavf  omillari  va  ularning psixik rivojlanishga ta’siri yoritilgan.