BOLALARGA NISBATAN ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Mametova Qunduz Amatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bolalarga nisbatan zo‘ravonlikni oldini olishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Zo‘ravonlikning turlari, kelib chiqish omillari hamda uning bola shaxsiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim muassasalari va oilada zo‘ravonlikning  oldini  olishga  qaratilgan  samarali  profilaktik  chora-tadbirlar  ko‘rib chiqiladi.