BAQSÍSHÍLÍQ ARQALÍ MILLIY QÁDIRIYATLARDÍ JASLAR SANASÍNA SIŃDIRIW - NAURIZBAEVA XANZADA ORALBAY QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotaciya: Bul ilimiy maqalada baqsıshılıq óneri arqalı milliy qádiriyatlardı jaslar sanasına sińdiriw máseleleri kompleksli túrde úyreniledi. Izertlewde baqsıshılıq tariyxıy  tamırları,  onıń  xalıq  arasındaǵı  ornı,  jaslardıń  ruwxıy-ádep-ikramlılıq tárbiyasındaǵı áhmiyeti hám zamanagóy sharayattaǵı rawajlanıw baǵdarları tallanadı. Sonday-aq, maqalada baqsıshılıqtı bilimlendiriw sistemasına integraciyalaw hám jaslar sanasında milliy ózlikti qáliplestiriwdegi roli ilimiy tiykarda sáwlelenedi.