TALABALARDA IQTISODIY TAFAKKUR VA MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI RAQAMLI VOSITALAR YORDAMIDA RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xodjiyev Azamat Baxodirovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  talabalarda  iqtisodiy  tafakkur  va  moliyaviy savodxonlikni raqamli vositalar yordamida rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan.  Raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  bo‘lajak  mutaxassislarning  iqtisodiy jarayonlarni  anglash,  moliyaviy  qarorlarni  asoslash,  shaxsiy  va  kasbiy  faoliyatda resurslardan oqilona foydalanish hamda iqtisodiy axborotlarni raqamli vositalar orqali tahlil  qilish  ko‘nikmalarini  shakllantirish  dolzarb  ahamiyat  kasb  etadi.  Maqolada iqtisodiy tafakkur, moliyaviy savodxonlik, raqamli kompetensiya va amaliy iqtisodiy faoliyat  o‘rtasidagi  uzviy  bog‘liqlik  ochib  berilgan.  Shuningdek,  elektron  ta’lim platformalari, interaktiv topshiriqlar, elektron jadvallar, keys-stadi, loyiha metodi va raqamli baholash vositalaridan foydalanishning didaktik imkoniyatlari asoslangan.