BOSHQARUV MAQSADI VA FUNKSIYALARI - Xodjiyev Azamat baxodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya usbu maqola boshqarishning shakllanishi hamda ilmiy asoslari, shu jumladan,  tashkiliy  boshqaruv  tuzilmalari,  boshqaruv  tushunchalari,  korporativ maqsadlari,  missiyasi,boshqaruv  strategiyasi  va  tamoyillari,  jamoani  boshqarish  va xodimlarni rag`batlantirish asoslari bilan tanishadi. Motivatsiya nazariyalari, ishchi-xodimlarning  korxonadagi  o`zlarini  tutishlari,  xatti-harakatlarini  tartibga  solish, korxonalarning  strategik, innovatsion va boshqarish madaniyati, qolaversa, ularning  boshqarish  tizimlarini  rivojlantirishning  istiqbolli  yo`nalishlarini  ishlab  chiqish  va aniqlash usullarini, boshqaruv tizimi samaradorligini oshirish muammolarini hal qilish usullarini  va  qabul  qilingan  boshqaruv  qarorlari  samaradorligini  aniqlash  usullarini o`rganadi