ТЕРМИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА УГЛЕРОДИСТОЙ СТАЛИ - Бурхонова Севара Xикматилла қизи,; Г.М.Камилова, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Ушбу мақолада углеродли пўлатларни термик ишлов бериш жараёнлари, уларнинг  турлари  ва  материал  хоссаларига  таъсири  ўрганилган.  Термик ишловнинг асосий усуллари  – тавлаш, нормаллаштириш, тоблаш ва бўшатиш жараёнларининг  хусусиятлари  таҳлил  қилинган.  Мазкур  усуллар  орқали пўлатнинг мустаҳкамлиги, қаттиқлиги, пластиклиги ва ейилишга чидамлилиги яхшиланиши  кўрсатилган.  Шунингдек,  термик  ишлов  режимларини  тўғри танлашнинг аҳамияти ёритилган.