STRESS VA UNI BOSHQARISH USULLARI: PSIXOLOGIK TAHLIL VA AMALIY TAVSIYALAR - Jumanazarova Shoira Jongirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  psixologiyaning  eng  dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan stress tushunchasi, uning turlari va inson organizmiga ta’siri yoritilgan. Maqolada maktab muhitida stressning kelib chiqish sabablari tahlil qilinib,  uni  samarali  boshqarishning  psixologik  va  amaliy  usullari  keltirilgan. Shuningdek, stressni jilovlashda qo‘llaniladigan nafas mashqlari, vaqtni boshqarish va kognitiv qayta ishlash texnikalari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.