MATEMATIK MODELLASHTIRISH VA UNING AMALIYOTDAGI AHAMIYATI - Odina Odiljonova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik modellashtirish tushunchasi va uning maqsadlari batafsil ochib berilgan. Zamonaviy fan va xo‘jalik amaliyotida matematik modellashtirishning  o‘rni  tahlil  qilinib,  qo‘llash  bosqichlari,  tamoyillari  va yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Turli sohalarda, jumladan, iqtisodiyot, qishloq xo‘jaligi, ekologiya va boshqa sohalarda boshqaruv qarorlarini optimallashtirishda matematik modellarning ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilmoqda. O‘zbekiston Respublikasida prognozlash sifatini oshirish, resurslardan foydalanish samaradorligini ta’minlash va innovatsion  rivojlanish  uchun  matematik  modellashtirishning  ahamiyati  muhokama qilinadi.  Modellarni real  amaliyotda  qo‘llashga  oid  misollar  keltirilgan. Ish  oxirida ushbu  yo‘nalishni  fan  va  amaliyotda  rivojlantirish  istiqbollari  haqida  xulosalar chiqariladi.