O‘ZBEKISTON HUDUDLARINING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI BAHOLASH: FAOLLIK, SALOHIYAT VA RISKLAR TAHLILI - L.N.Jiyanov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  mazkur  maqola  O‘zbekiston  Respublikasi  hududlarining investitsion  jozibadorligini  baholash  masalasiga  bag‘ishlangan.  Unda  investitsion faollik, hududiy salohiyat va risk omillari o‘zaro bog‘liq holda ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqotda  hududiy  investitsion  jozibadorlikni  aniqlash  uchun  tabiiy  resurslar, mehnat  salohiyati,  transport-logistika  tizimi,  sanoat  rivoji,  qishloq  xo‘jaligi imkoniyatlari,  biznes  yuritish  qulayligi  hamda  ekologik  xavfsizlik  kabi ko‘rsatkichlardan foydalanilgan. Natijada hududiy ustunlik va cheklovlarni aniqlash, investitsiya  oqimlarini  samarali  yo‘naltirish  hamda  mintaqaviy  rivojlanish strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha xulosalar ishlab chiqilgan.