HUDUDIY INVESTITSION RIVOJLANISHNI BAHOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - L.N.Jiyanov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada hududiy investitsion rivojlanishni baholashning zamonaviy yondashuvlari O‘zbekiston misolida tahlil qilingan. Tadqiqotda investitsion faollik,  investitsion  salohiyat  va  investitsion  risklarni  aniqlashda  qo‘llaniladigan ko‘rsatkichlar, integral indekslar va ko‘p mezonli baholash usullarining ilmiy mohiyati ochib  berilgan.  AHP  usuli  asosida  iqtisodiy,  ijtimoiy,  ekologik  va  institutsional mezonlarning ustuvorligi aniqlanishi hududiy investitsion tahlilning samarali vositasi sifatida  asoslab  berilgan.  Hududiy  rivojlanishni  baholashda  normallashtirish  va qiyosiy  tahlil  mexanizmlarining  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Maqola  yakunida hududiy  investitsion  siyosatni  takomillashtirish,  boshqaruv  qarorlarining  sifatini oshirish  va  barqaror  iqtisodiy  rivojlanish  strategiyalarini  ishlab  chiqish  bo‘yicha xulosalar shakllantirilgan.