O‘ZBEKISTON HUDUDLARIDA INVESTITSION FAOLLIK, SALOHIYAT VA RISKLARNI KOMPLEKS BAHOLASH METODIKASI - L.N.Jiyanov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  ushbu  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  hududlarida investitsion  faollik,  investitsion  salohiyat  va  investitsion  risklarni  kompleks baholashning  nazariy-uslubiy  asoslari  yoritilgan.  Tadqiqotda  hududlarning investitsiya jozibadorligiga ta’sir etuvchi iqtisodiy, ijtimoiy, ekologik va institutsional omillar tizimli ravishda tahlil qilingan. Maqolada investitsiya faolligi koeffitsiyenti, investitsiya  o‘sish  sur’ati,  investitsion  salohiyatning  integral  ko‘rsatkichi  va investitsion  jozibadorlik  indeksidan  foydalanish  imkoniyatlari  ochib  berilgan. Hududlar kesimidagi amaliy tahlil orqali kuchli va zaif tomonlar aniqlangan. Tadqiqot natijalari  hududiy  investitsion  siyosatni  takomillashtirish,  resurslarni  samarali taqsimlash va risklarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.