SUN’IY INTELLEKT VOSITALARI YORDAMIDA GAPIRISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Tuychiyeva Farzona Yusufjon qizi,; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalari yordamida chet tilini o‘rganishda gapirish, tinglab tushunish, o‘qish va yozish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil qilingan. Sun’iy intellekt asosidagi adaptiv o‘qitish tizimlari, interaktiv platformalar va avtomatlashtirilgan  baholash  vositalarining  ta’lim  jarayonidagi  imkoniyatlari yoritilgan.  Shuningdek,  ushbu  texnologiyalarning  o‘quvchilarning  kommunikativ kompetensiyasini  rivojlantirish  va  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  ahamiyati asoslab berilgan.