LINGVOMAMLAKATSHUNOSLIK MATERIALLARINING CHET TILLARINI O‘QITISHDA MADANIYATLARARO KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Mamajonova Gulnoza,; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada lingvomamlakatshunoslikning nazariy asoslari, uning til va madaniyat  o‘rtasidagi  uzviy  bog‘liqlikni  o‘rganishdagi  o‘rni  hamda  chet  tillarini o‘qitish  jarayonidagi  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  lingvomamlakatshunoslik materiallari  orqali  o‘quvchilarda  madaniyatlararo  kommunikativ  kompetensiyani shakllantirish,  milliy-madaniy  qadriyatlarni  anglash  va  autentik  muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.