INGLIZ TILI O‘RGANUVCHILARDA SO‘ZLARNI O‘RGANISHDA DUCH KELADIGAN QIYINCHILIKLAR - Odiljonova Gulnoza,; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘quvchilarning, ayniqsa boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ingliz  tili  lug‘atini  o‘rganish  jarayonida  duch  keladigan  asosiy  qiyinchiliklari  tahlil qilingan. Yangi so‘zlarni yodda saqlash, ularning ma’nosini anglash, to‘g‘ri talaffuz qilish va faol nutqda qo‘llash bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Shuningdek, lug‘at o‘zlashtirishga ta’sir etuvchi psixologik, metodik va individual omillar hamda ushbu muammolarni bartaraf etishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan.