TARBIYASI OG‘IR BOLALARDA DEVIANT XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA KORREKSION YONDASHUVLAR - Rahmonqulova Shahnoza Fayzulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir bolalarda deviant xulq-atvorning psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish omillari hamda korreksion yondashuvlarning ilmiy asoslari  yoritilgan.  Deviant  xulq-atvorning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  oilaviy, ijtimoiy, pedagogik va individual-psixologik omillar tahlil qilinib, maktab psixologi, pedagog  va  ota-onalar  hamkorligiga  asoslangan  profilaktik  hamda  korreksion ishlarning mazmuni ochib berilgan.