TUPROQ DEGRADATSIYASINI BARTARAF ETISH VA UNUMDORLIGINI TIKLASHDA TRICHODERMA ZAMBURUG‘LARINING EKOLOGIK SALOHIYATI - Risbayev A.K,; Raxmatova M.Q,; Qo‘shiyev H.H, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  tezisda  tuproq  degradatsiyasining  zamonaviy  qishloq  xo‘jaligidagi salbiy oqibatlari va uni bartaraf etishda biologik usullarning ahamiyati tahlil qilinadi. Trichoderma  jinsiga  mansub  zamburug‘larning  tuproq  unumdorligini  tiklash, fitopatogenlarga  qarshi  antagonistik  faollik  ko‘rsatish  va  o‘simliklarning  stressga chidamliligini oshirishdagi ekologik roli yoritib berilgan. Mavzu ekologik toza qishloq xo‘jaligini rivojlantirish nuqtai nazaridan o‘ta dolzarb hisoblanadi.