QANDLI DIABETNING INSON SALOMATLIGIGA TA'SIRI VA UNING 7 TA ASOSIY BELGISI - Ubaydullayeva Malika, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qandli diabet kasalligining inson salomatligiga ta'siri, kasallikning kelib chiqish sabablari va oldini olish choralari yoritilgan. Qandli diabet  dunyoda  keng  tarqalgan  surunkali  kasalliklardan  biri  boʻlib,  organizmdagi moddalar almashinuviga sezilarli darajada salbiy ta'sir ko'rsatadi.