KERATOKONYUKTIVITNING ASORATLARI VA ULARNI ANIQLASH - Zoirov Shexroz Nizomovich,; O'rozqulov Nurbek Akramovich,; Xamidullayev F.F, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  keratokonyuktivitning  patofiziologik mexanizmlari,  rivojlanishi  mumkin  bo‘lgan  og‘ir  asoratlari  va  ularni  zamonaviy diagnostika usullari yordamida aniqlash tahlil qilinadi. Tadqiqot maqsadi – ko‘zning shox  parda  va  konyunktiva  qoplamasidagi  yallig‘lanish  jarayonlarining  asoratlarga o‘tishini oldini olish uchun erta tashxis qo‘yish ahamiyatini yoritishdir.