KATARAKTA OPERATSIYASI ASORATLARINI OLDINI OLISH TAMOYILLARI - Ziyatov Asadbek Botir o'g'li,; Rashidov Isroil Islom o'g'li,; Xamidullayev F.F, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  katarakta  jarrohligida  (fakoemulsifikatsiya) yuzaga  kelishi  mumkin  bo‘lgan  intraoperatsion  va  postoperatsion  asoratlarni  oldini olish tamoyillari tahlil qilingan. Maqolada operatsiyaga qadar tekshiruv, zamonaviy texnologiyalardan  foydalanish,  jarrohlik  texnikasini  optimallashtirish  va  bemorni operatsiyadan keyingi davrda boshqarishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot maqsadi – asoratlar xavfini minimallashtiruvchi kompleks yondashuvni shakllantirishdir.