KO‘Z TO‘R PARDASI MAKULA DISTROFIYASI - Abduxamidova Muxlisaxon Zayniddinovna,; Sattorov Bobur Urol O`g`li,; Xamidullayev F.F, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ko‘z  to‘r  pardasi  makula  distrofiyasi (YBMD)ning  zamonaviy  muammolari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotning  maqsadi kasallikning  rivojlanish  mexanizmlarini,  diagnostika  usullarini  va  bugungi  kundagi samarali davolash protokollarini o‘rganishdan iborat. Maqolada kasallikning quruq va nam  shakllari  o‘rtasidagi  farqlar,  shuningdek,  anti-VEGF  terapiyasining  ahamiyati yoritilgan.