VITREKTOMIYADAN KEYINGI NEOVASKULYAR GLAUKOMA - Ochilova Shirin Rahmiddinovna,; Muxtorov Shohboz Xamid o'g'li,; Saidov T.T, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  vitrektomiya  operatsiyasidan  keyingi  davrda rivojlanadigan neovaskulyar glaukoma (NVG) muammosi ko‘rib chiqiladi. NVG ko‘z ichi  bosimining  nazoratsiz  oshishi  bilan  kechadigan  va  ko‘rish  qobiliyatini  keskin pasaytiradigan  jiddiy  asoratdir.  Maqolada  ushbu  patologiyaning  rivojlanish mexanizmlari,  xavf  omillari,  klinik  ko‘rinishlari  hamda  zamonaviy  jarrohlik  va konservativ davolash usullari tahlil qilingan.