DIABETIK RETINOPATIYA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI - Bazarova Vazira Ravshanovna,; Asadullayeva Zebiniso Akmal qizi,; Saidov T.T, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qandli  diabetning  eng  og‘ir  asoratlaridan  biri bo‘lgan diabetik retinopatiya (DR)ni davolashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. An’anaviy lazer koagulyatsiyasidan tashqari, intravitreal anti-VEGF terapiyasi, steroid implantlari va jarrohlik usullarining klinik samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqolaning maqsadi  —  zamonaviy  texnologiyalarning  bemor  ko‘rish  qobiliyatini  saqlab qolishdagi rolini yoritishdan iborat.