CHALA TUG'ILGAN CHAQALOQLAR RETINOPATIYA KASALLIGI VA DAVOLASHI - Obloqulov Jonibek Anvar o'g'li,; Toshboyev Jamshid Abdullo o'g'li,; Mo'sinov Qayumjon Suyunboy o'g'li,; Xamidullayev F.F, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  davolash  usullari  tahlil  qilingan. ROP — ko'z to'r pardasining tomirlanish jarayonining buzilishi bilan kechadigan og'ir kasallik  bo'lib,  o'z  vaqtida  aniqlanmasa,  ko'rlikka  olib  kelishi  mumkin.  Maqolada skrining  dasturlari  va  invaziv  hamda  konservativ  davolash  metodlarining samaradorligi ko'rib chiqilgan.