YOSHLAR HUQUQLARINING KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLARI - Genjaboyeva Muborak, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada yoshlar huquqlarining konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari, ularni ta’minlash mexanizmlari hamda O‘zbekiston Respublikasida yoshlarga  oid  davlat  siyosatining  mazmun-mohiyati  tahlil  qilinadi.  Yoshlar jamiyatning  eng  faol  va  istiqbolli  qatlamlaridan  biri  bo‘lib,  ularning  huquq  va erkinliklarini  ishonchli  himoya  qilish  davlatning  ustuvor  vazifalaridan  hisoblanadi. Shu  bois  yangi  tahrirdagi  O‘zbekiston  Respublikasi  Konstitutsiyasida  yoshlarning huquqlari,  manfaatlari  va  ijtimoiy  himoyasiga  oid  qator  muhim  normalar mustahkamlangan.