ZAMONAVIY TA’LIMDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Ergasheva Mushtariy, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  interaktiv metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati, ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni hamda  ta’lim  sifatini  oshirishdagi  imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Interaktiv  metodlar o‘quvchilarni  ta’lim  jarayonining  faol  ishtirokchisiga  aylantirib,  ularning  mustaqil fikrlash, muloqot qilish, muammolarni hal etish va ijodiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Shuningdek,  maqolada  interaktiv  ta’lim texnologiyalarining nazariy asoslari, ularni amaliyotga joriy etishning pedagogik shart-sharoitlari  hamda  zamonaviy  ta’lim  muassasalarida  qo‘llashning  samarali  usullari yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  interaktiv  metodlardan  foydalanish  ta’lim samaradorligini  oshirish,  o‘quvchilarning  bilim  olishga  bo‘lgan  qiziqishini kuchaytirish va kompetensiyaviy yondashuvni rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.