ICHAN-QAL’A ME’MORIY ANSAMBLIDA OLLAQULIXON MADRASASINING TUTGAN O‘RNI - Ovezova Faroxat Razzoqovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  XIX  asr  Xiva  xonligi  davrida  bunyod  etilgan  Ollaqulixon madrasasining  qurilish  tarixi,  me’moriy  xususiyatlari  va  ilmiy-ma’rifiy  faoliyati yoritilgan.  Unda  madrasaning  Ichan-Qal’a  me’moriy  ansamblidagi  o‘rni,  tuzilishi hamda  tarixiy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ollaqulixon  madrasasi  Xiva  xonligi  davri me’morchiligi va madaniy merosining nodir namunasi sifatida baholanadi.