ABU ALI IBN SINONING XORAZM MA’MUN AKADEMIYASI TARIXIDAGI O‘RNI - Egamova Gulchira; Rustamova Dilafruz (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada buyuk mutafakkir Abu Ali ibn Sinoning Xorazm Ma’muniylar saroyi  huzuridagi  ilmiy  muhitdagi  faoliyati  va  uning  keyinchalik  “Ma’mun akademiyasi” nomi bilan mashhur bo‘lgan ilmiy markaz tarixidagi o‘rni yoritiladi. Ibn Sinoning Xorazmga kelishi, bu yerda faoliyat yuritgan mashhur olimlar bilan ilmiy aloqalari hamda uning ilmiy merosining shakllanishida Xorazm davrining ahamiyati tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi.