MUHAMMAD RIZO OGAHIYNING “RIYOZ UD-DAVLA” ASARIDA OLLOQULIXON DAVRI TARIXINING YORITILISHI - Abdullayeva Ullibibi Qurbonnazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  XIX  asr  Xorazm  adabiy  va  tarixiy  muhitining  yirik namoyandasi Muhammad Rizo Erniyozbek o‘g‘li Ogahiyning “Riyoz ud-davla” asari tarixiy  manba  sifatida  tahlil  qilinadi.  Asarda  Olloqulixon  hukmronligi  davridagi siyosiy,  ijtimoiy-iqtisodiy,  madaniy  va  diplomatik  jarayonlarning  yoritilishi, muallifning  tarixnavislik  uslubi  hamda  davlat  boshqaruvi  haqidagi  qarashlari  ilmiy jihatdan yoritilgan.