O‘Z-O‘ZINI HURMAT QILISH DARAJASINING O‘QUV FAOLIYATI NATIJALARIGA TA’SIRI - Sultanova Madina Rustam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola talabalarning o‘z-o‘zini hurmat qilish darajasi va ularning o‘quv faoliyati natijalari o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi shaxsiy hurmatning  akademik  muvaffaqiyatga  ta’sirini  aniqlashdan  iborat.  O‘tkazilgan so‘rovnomalar va psixologik testlar shuni ko‘rsatdiki, o‘ziga yuqori baho beradigan talabalar  o‘qishda  yaxshiroq  natijalarga  erishadilar.  Maqolada  o‘z-o‘zini  hurmatni oshirish orqali o‘quv samaradorligini yaxshilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Natijalar  ta’lim  jarayonida  talabalarning  psixologik  holatiga  e’tibor  qaratish muhimligini ta’kidlaydi.