O‘Z-O‘ZINI HURMAT QILISH DARAJASINING PSIXOLOGIYA TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARI O‘QUV FAOLIYATI NATIJALARIGA TA’SIRI - Sultanova Madina Rustam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  psixologiya  ta’lim  yo‘nalishi  talabalarining  o‘z-o‘zini  hurmat qilish darajasi va ularning o‘quv faoliyati natijalari o‘rtasidagi murakkab bog‘liqlikni o‘rganadi. O‘z-o‘zini hurmat qilish shaxs hayotining turli jabhalariga ta’sir etuvchi muhim  psixologik  konstrukt  sifatida  e’tirof  etilgan  holda,  tadqiqot  uning  o‘quv natijalariga  aniq  ta’sirini  aniqlashni  maqsad  qilgan.  Psixologiya  talabalari  guruhini qamrab olgan empirik tadqiqot orqali o‘z-o‘zini hurmat qilish darajasi va akademik yutuqlar  bo‘yicha  ma’lumotlar  to‘planib,  statistik  usullar  yordamida  tahlil  qilindi. Natijalar sezilarli korrelyatsiyani ko‘rsatadi, bu o‘z-o‘zini hurmat qilishning yuqori darajasi odatda yaxshilangan akademik natijalar bilan bog‘liqligini bildiradi. Ushbu tadqiqot  talabalarning  ta’limdagi  muvaffaqiyati  va  umumiy  farovonligini  oshirish uchun ularda ijobiy o‘z-o‘zini anglashni shakllantirishning muhimligini ta’kidlaydi.