SHAHAR MANZARASI YOKI SANOAT MAVZUSIDAGI MANZARA KOMPOZITSIYASINI ISHLASH - Xasanova Marjona Amirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya. Manzara janri — tasviriy san’at janrlarining muhim janri bo‘lib, manzara  rangtasviri  ham  rangtasvir  dasturining  kerakli  bo'limi  bo'lib,  rassom-pedagoglarni  tayyorlash  jarayonida  muhimdir.  Manzara  tasviriy  san'atning  eng hissiyotli janrlaridan biri hisoblanadi. Go'zal manzara asarlar o'zining nafosatli ta'siri bilan insonni ma'naviy boyitishga erishadi. Inson tomonidan atrof dunyoni maʼnaviy (qisman  amaliy)  oʻzlashtirishning  turli  tomon  va  darajalarini  aks  ettirgan  manzara oʻzida  katta  maʼno  tashiydining  bir  necha  turlari mavjud:  Shahar (Arxitektura), Kishloq(tog‘), sanoat (zavod, fabrika, inshoat ko‘rilish), tarixiy, romantik, lirik, panorama (ko‘rinishida) manzaralari asarlari va rassomlarng ushbu mavzudagi turli asarlari talqini yoritilgan