O‘ZBEKISTON OZIQ-OVQAT SANOATIDA INVESTITSION FAOLLIK VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Turayeva Jasmina Sanjar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  oziq-ovqat  sanoatida  investitsion  faollik  va tadbirkorlikni  rivojlantirishning  iqtisodiy  mazmuni,  tarmoqning  hozirgi  holati, investitsiyalarni  jalb  etish  omillari  hamda  tadbirkorlik  subyektlari  faoliyatini rag‘batlantirish  mexanizmlari  tahlil  qilingan.  Oziq-ovqat  sanoatida  ishlab  chiqarish samaradorligini  oshirish,  raqobatbardosh  mahsulotlar  ulushini  kengaytirish,  eksport salohiyatini kuchaytirish, zamonaviy moliyaviy-iqtisodiy vositalarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, oziq-ovqat sanoatida investitsion faollikni oshirish uchun davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash,  soliq  rag‘batlari,  imtiyozli  kreditlash,  klaster  va  kooperatsiya aloqalarini rivojlantirish, raqamli boshqaruv hamda innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish muhim ahamiyatga ega.