NUTQNING MANTIQIYLIGI – SAMARALI MULOQOTNING MUHIM OMILI - Kamalxodjayeva Muhtasarxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  nutqning  asosiy  kommunikativ  sifatlaridan  biri  bo‘lgan mantiqiylikning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Nutqning mantiqiyligi fikrning izchil, asosli va tizimli ifodalanishi bilan belgilanishi, uning og‘zaki hamda yozma nutqdagi ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  mantiqiy  nutqni  shakllantirishning  asosiy tamoyillari,  pedagogik  jarayondagi  o‘rni  va  nutq  madaniyatini  rivojlantirishdagi ahamiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan  asoslanadi.  Tadqiqot  natijalari  ta'lim  jarayonida o‘quvchilarning  kommunikativ  kompetensiyasini  rivojlantirishda  nutqning mantiqiyligini shakllantirish muhim omillardan biri ekanligini ko‘rsatadi.